Werken bij MOL Logistics: In gesprek met Ian van Rooijen

Inmiddels zit zijn eerste periode bij MOL Logistics erop en heeft hij een goed beeld van onze organisatie gekregen. Op een zonnige maandagmiddag spreken we Ian van Rooijen, Business Development Manager bij MOL Logistics.

“We denken niet rechttoe-rechtaan, maar juist outside-the-box!”

Zo Ian, je bent sinds maart 2018 bij ons in dienst. Kun je ons iets vertellen over je dagelijkse werkzaamheden: wat doe je nu precies als Business Development Manager?
“Ik zit veel op de weg op weg naar klant- of bedrijfsbezoeken en houd me bezig met accountmanagement en klantbeheer. Een van mijn belangrijkste taken is ervoor zorgen dat onze klanten ook onze klanten blijven. Daarnaast doe ik ook veel aan ‘koud bellen’ en communicatie. En dat is zowel per mail als via de telefoon en op de gekste tijden. Veel klanten zitten namelijk aan de andere kant van de wereld. Vergaderingen met collega’s (zowel salescollega’s als collega’s uit de operatie) horen er natuurlijk ook bij.”

Wat vind je positief aan MOL Logistics als werkgever, wat zijn sterke punten?
“MOL Logistics is echt een creatieve speler in de markt. Niet rechttoe-rechtaan, maar we denken “outside-the-box”. Zo weten we vaak goede oplossingen te vinden voor de uitdagingen van onze klanten. Daarbij weten alle collega’s binnen MOL Logistics (sales en ook zeker de operationele en support afdelingen) dat we geen grote speler zijn en we het dus van onze creativiteit moeten hebben.”

Welke kansen heb je gekregen om je te ontwikkelen?
“We worden vrij gelaten in ons werk, er is vertrouwen in de medewerker. Ontwikkeling staat voorop. Ik kom echt uit de luchtvracht en had al wat kennis van zeevracht, nu leer ik ook nog over wegtransport en warehousing. Daar gaat mijn logistieke hart sneller van kloppen. Dat leren wordt door MOL Logistics erg gestimuleerd. Ontwikkelen is dus niet alleen het volgen van cursussen en opleidingen.”

We kunnen ons voorstellen dat je daar veel energie van krijgt! Wat maakt jouw werk nu zo leuk?
“De interactie met mensen vind ik echt het leukst. En ook klanten doen beseffen dat MOL Logistics de juiste partner is voor hun logistieke vraagstukken. Dat we samen met de klant een creatieve oplossing hebben geboden voor hun uitdaging, dat het toch gelukt is wat eerst onmogelijk leek!”

Kun je MOL in 1 of 2 woorden omschrijven?
“Dan denk ik echt aan ‘creatief’ en ‘outside-the-box.”

En ‘last but not least’: waarom zou je ons bedrijf aanbevelen bij kandidaten?
“MOL Logistics is een mooie hardwerkende club mensen, waarbij ontwikkeling en leren op 1 staat. Collega’s willen je ook graag verder helpen in je ontwikkeling, dat vind ik een prettig klimaat om in te werken.”

Vacatures bij MOL Logistics:

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.