“Als alles uiteindelijk geregeld is, dan geeft me dat echt voldoening”

Dat transport en logistiek een typische mannenbranche is, blijkt inmiddels een achterhaald idee. Bij MOL Logistics werken zowel dames als heren, in alle lagen en op alle afdelingen. Vandaag spreken we Petra Peppenster, Supply Chain Coördinator op ons kantoor in Tilburg.

“Ik houd van het contact met onze klanten.”

Petra, vertel eens: wat zijn jouw werkzaamheden als Supply Chain Coördinator?

Als Supply Chain Coördinator ben je het verlengstuk van de klant. Samen met het team en andere afdelingen zorgen we ervoor dat de zending met de juiste instructies van A naar B gaat. Daarnaast regel ik bijvoorbeeld ook een spoedtransport, begeleid klanten bij voorraadtellingen en ‘reworks’ (zoals ompakken, ombouwen of kwaliteitscontroles) en los eventuele problemen op. De ene dag ben ik voornamelijk bezig met het invoeren van orders en de andere dag wordt gevuld met het oplossen van onregelmatigheden. Geen 1 werkdag is hetzelfde en dat maakt voor mij het werk juist zo leuk.

En hoe voelt dat dan?

Als alles uiteindelijk geregeld is, dan geeft me dat echt voldoening! In deze functie moet je echt kunnen schakelen. De verscheidenheid aan werkzaamheden maakt het werk afwisselend. Ik vind het ook leuk dat ik betrokken word bij projecten van MOL Logistics en projecten van klanten.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Mijn werk is hectisch, maar dat geeft me juist energie. Ik houd van het contact met onze klanten, het grootste deel van de tijd is het telefonisch contact of per mail. We hebben ook persoonlijk contact, bijvoorbeeld tijdens de klantencontactdagen. 

“Je mag hier echt jezelf zijn.”

Wat vind je positief aan MOL Logistics als werkgever?

Binnen het bedrijf heerst een informele sfeer. Je bent, ondanks de grootte van het bedrijf, zeker geen nummer. Je mag hier echt jezelf zijn.

Waarom zou je ons bedrijf aanbevelen bij kandidaten?

MOL Logistics is een leuk bedrijf om voor te werken waar je voldoende kans krijgt om opleidingen te volgen. Verder ondernemen we regelmatig leuke dingen met de afdeling. De jaarlijkse barbecue is ook altijd gezellig.

Je bent inmiddels sinds mei 2011 bij ons in dienst. Welke kansen heb je zelf gekregen om je te ontwikkelen?

Ik heb een coaching traject gevolgd, een opleiding communicatieve vaardigheden en een gevaarlijke stoffen en GDP training. Allemaal erg leuk en leerzaam om te doen.

Kun je MOL Logistics kort omschrijven?

Internationale werkomgeving met klanten met diverse culturele achtergronden.

Wil je ook werken bij MOL Logistics?

Kijk dan eens bij onze openstaande vacatures.

Lees onze voorwaarden of onze privacyverklaring.

Quality matters:

Contact

Visiting Address
Siriusstraat 45
5015 BT Tilburg
The Netherlands

+31 (0)13 - 5373 373
info@mol-logistics.nl

VAT: NL004754761B01
CoC: 18022017

Other Office

Rotterdam
Hoefsmidstraat 41
3194 AA Hoogvliet-Rotterdam
+31 (0)10 - 2996 220

Amsterdam
Prestwickweg 30
Gebouwdeel D, 2e verdieping
1118 LB Schiphol-Zuidoost
+31 (0)20 - 4059 900