Fiscaal & Douane

Fiscaal en douane: accurate ondersteuning waar u het nodig heeft

De Nederlandse douane heeft een groot aantal taken. De inning van rechten en overige heffingen bij invoer is daarvan de meest bekende, maar de douane controleert op een groot aantal uiteenlopende zaken. De bijbehorende formaliteiten voor uw import en export kunnen behoorlijke vraagstukken opleveren. Welke regelgevingen gelden er voor uw producten? Hoeveel invoerrechten dient u te betalen en zijn er wellicht nog ander heffingen? Gelden dezelfde regels voor alle landen waarmee u zaken doet?

Deze en nog veel meer vragen kunt u altijd stellen aan onze in-house douanespecialisten. Zij kunnen u adviseren en ondersteunen op fiscaal- én douanegebied. MOL Logistics: uw betrouwbare partner voor accurate douaneafhandeling!

N

AEO Full gecertificeerd.

N

Snelle, efficiënte afwikkeling van zendingen.

N

Wij regelen al uw in-, uit- en doorvoer formaliteiten en documenten.

N

Douane opslag: óók voor Nederlandse bedrijven.

MOL Logistics biedt ondersteuning bij al uw werk met betrekking tot douanezaken of neemt, op verzoek, deze werkzaamheden volledig van u over: formaliteiten bij invoer, uitvoer én doorvoer van uw goederen ongeacht waar in Nederland. Daarnaast staan onze in-house specialisten u bij uiteenlopende BTW vraagstukken en bieden wij bijvoorbeeld ondersteuning bij het opzetten van een Fiscale Vertegenwoordiging.

Voor niet in Nederland (of de EU) gevestigde ondernemers kunnen wij als fiscaal vertegenwoordiger bij invoer optreden. In dat geval dragen wij zorg voor de inklaring van goederen, de BTW afdracht en de administratie met betrekking tot de intracommunautaire leveringen en statistiekaangifte. Om onze klanten van dienst te zijn bieden wij zowel Beperkte als Algemene fiscale vertegenwoordiging en verzorgen daarbij de gehele administratieve afwikkeling.

Hebben uw goederen nog geen definitieve bestemming? Dan kunnen we deze douanegoederen tijdelijk opslaan in ons Entrepot. Indien gewenst kunnen we deze goederen ompakken, sorteren of andere aanvullende activiteiten voor u uitvoeren. Pas als de goederen het entrepot verlaten, worden voor dat gedeelte de verschuldigde  BTW, invoerrechten en overige heffingen aan de douane afgedragen. Goederen kunnen ook onder douaneverband worden vervoerd naar een andere bestemming binnen of buiten de EU. Vanzelfsprekend zijn deze heffingen in Nederland dan niet van toepassing.

Nederland heeft een pragmatische benadering als het gaat om heffingen die uiteindelijk niet van toepassing zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor de BTW indien de goederen direct worden doorgevoerd naar een andere EU-lidstaat, maar ook bij tijdelijke invoer voor bijvoorbeeld reparatie. Eerst betalen en dan terug vragen werkt kostenverhogend en wordt voor een betrouwbare partner als overbodig gezien. Invoer en doorvoer via Nederland blijven door deze efficiënte douaneprocedures snel en goedkoop.

De voordelen zijn duidelijk:

  • Toepassing van Fiscale Vertegenwoordiging waarbij u geen BTW afdraagt bij invoer en deze naar de koper van de goederen binnen de EU worden verlegd. Dit resulteert in lagere kosten, cash-flow en rentevoordelen.
  • Geautomatiseerde douaneprocessen voor een perfecte timing in de supply chain.

Onze specialist

Leon Kievit
Manager Douane

Heeft u vragen over fiscale vertegenwoordiging of douaneactiviteiten? Neem contact met ons op! Dit kan via:

+31 (0)13 – 5373 373
info@mol-logistics.nl

Ondersteuning nodig bij uw fiscale of douaneactiviteiten?