MOL Logistics draagt bij aan de Tilburgse Voedselbank

Nieuws
2 feb, 2021

De Stichting Tilburgse Voedselbank zet zich in voor huishoudens in Tilburg en omgeving, die om wat voor reden dan ook in financiële problemen zijn gekomen en daardoor geen voedsel meer kunnen kopen.

Afgelopen week bezocht Chris Goeverneur (General Manager Sales bij MOL Logistics) het regionaal distributiecentrum van de stichting om een aantal voedselpakketten langs te brengen.

“Zeker in deze periode is het erg belangrijk dat de Voedselbank over voldoende voedsel blijft beschikken. We zijn dan ook erg blij dat we op deze manier een kleine bijdrage kunnen leveren aan Tilburgse huishoudens die het moeilijk hebben,” aldus Chris Goeverneur.

Wilt u meer weten over de Tilburgse Voedselbank of wilt u zelf doneren?

Wat doet de Tilburgse Voedselbank?

Voedsel dat niet meer verkocht wordt en nog wel voor consumptie geschikt is, wordt door de Tilburgse Voedselbank verstrekt aan huishoudens in financiële problemen. Hulpverlenende instanties en bewindvoerders verwijzen deze gezinnen door naar de Stichting. Het voedsel wordt gratis beschikbaar gesteld door supermarkten en andere leveranciers van voedsel. Ze werken uitsluitend met onbetaalde vrijwilligers. 

Naast voedselbank voor de gemeenten Tilburg en omgeving zijn ze ook één van de tien landelijke distributiecentra van Voedselbanken Nederland. De Stichting bedient de regio Noord-Brabant en Zeeland. Dit betekent dat voedsel dat landelijk en regionaal door grote supermarktketens en andere leveranciers wordt aangeboden eerst wordt vervoerd naar de Tilburgse Voedselbank. Daar wordt het voedsel opgeslagen en naar de voedselbanken in Noord-Brabant en Zeeland gebracht. Dit is nodig om aan voldoende voedsel en tot een evenwichtige samenstelling van de voedselpakketten te kunnen komen. De lokale voedselbanken verwerven daarnaast voedsel bij lokale supermarkten en andere winkels met levensmiddelen zoals bakkers, slagers en groenteboeren.

Hulp nodig bij uw Nieuws? Laat ons u terugbellen!


Zijn uw transport & logistiek up-to-date?

Doe de gratis check en ontvang een Dopper drinkfles.

Overig nieuws van MOL Logistics:

And the ISO 13485 Award goes to…..

And the ISO 13485 Award goes to…..

Zoals bekend hebben we eind vorig jaar het ISO13485 certificaat behaald. Met het ISO 13485 certificaat zijn we instaat om verdere groei binnen de Healthcare industrie mogelijk te maken. Als MOL Logistics Netherlands zijn we natuurlijk trots op ...
MOL Logistics draagt bij aan de Tilburgse Voedselbank

MOL Logistics draagt bij aan de Tilburgse Voedselbank

De Stichting Tilburgse Voedselbank zet zich in voor huishoudens in Tilburg en omgeving, die om wat voor reden dan ook in financiële problemen zijn gekomen en daardoor geen voedsel meer kunnen kopen. Afgelopen week bezocht Chris Goeverneur ...