MOL Logistics steunt Team Tenzing tijdens Arctic Challenge

Dit jaar sponsort MOL Logistics Team Tenzing. Dit team neemt deel aan de Arctic Challenge in hun Range Rover 4.4 Voque uit 2003. De Arctic Challenge is een toertocht door Scandinavië. Aan deze Challenge nemen maximaal 35 teams deel.

Wat is de Arctic Challenge?

The Arctic Challenge is een toertocht voor personenauto’s. Een unieke ervaring en rijbeleving staan centraal tijdens dit evenement. Deze uitdaging wordt aangegaan in teams van twee waar obstakels  met vermoeidheid, tegenslag en de zware Scandinavische omstandigheden overwonnen moeten worden. Het is de kunst om zelf te navigeren en een keuze te maken voor de slimste route. Dit alles onder lastige omstandigheden als gladde wegen, veel sneeuw en temperaturen die kunnen dalen tot 40 graden onder het vriespunt. Hierin moet dus enorm goed samengewerkt worden om de 7000 kilometer lange tocht om de finish te halen.

Hieronder een eerste impressie van de tocht:

“In acht dagen tijd 7.000 km afleggen voorbij de Noordpoolcirkel. Samen met studievriend Caspar Verdijk ga ik deze challenge aan, een rit die kan bestaan uit barre omstandigheden, zoals rijden over ijs en door sneeuw bij -40 graden celcius. Een jongensdroom die is ontstaan tijdens onze studententijd om ooit eens zo’n tour te maken. 25 jaar later wordt dit dan eindelijk werkelijkheid. Wij gaan als Team Tenzing meedoen aan de Arctic Challenge 2019.”

Hans Velthoven

Team Tenzing

Rijden voor het Daniel den Hoed Fonds

Veel teams grijpen de mogelijkheid aan om geld in te zamelen voor een goed doel. Team Tenzing heeft als goede doel het Daniel den Hoed fonds gekozen. En dat is niet zomaar, vertelt Hans:

“Voorbereidend op deze reis, kregen wij het bericht dat een gezamenlijke studievriend van ons ziek is en momenteel een immuuntherapie ondergaat. Dit heeft ons doen besluiten om tijdens onze tour toch te willen gaan rijden voor een goed doel. Hoe bijzonder is het dat in 2019 het Erasmus Medisch Centrum een onderzoek gaat starten naar immuuntherapie: Fighting Cancer with Immunotherapie.”

Dit fonds helpt het Erasmus MC Kanker Instituut met onderzoek om kanker beter te bestrijden. Het Daniel den Hoed fonds strijdt ervoor om iedereen een behandeling op maat aan te bieden zodat diegenen beter geholpen kunnen worden. Meer informatie over het fonds kunt u vinden op: https://www.danieldenhoedstichting.nl/over-de-stichting/.

“MOL Logistics (Netherlands) BV ziet een verband tussen de aard van deze rally waarin men creatief moet handelen om de eindstreep te halen en dat is in de logistiek ook soms nodig. MOL Logistics wil zich daarin onderscheiden, zoals onze slogan al aangeeft. Wij vertrouwen op het succes van dit team door hun ondernemende karakter en steunen tevens hun bijdrage in de strijd tegen kanker middels immuuntherapie.”

Wilfred Blanke

General Manager Air & Sea

Volg Team Tenzing mee!

RTL 7 brengt een uitgebreid verslag van deze spectaculaire Challenge waarin u de verschillende teams voorbij ziet komen. De toertocht begint op 12 januari 2019 om 10.30 uur vanaf Vliegveld Twenthe. De teams worden op 20 januari rond 15.00 uur op Vliegveld Twenthe terug verwacht.

De eerste aflevering van de Arctic Challenge Tour 2019 wordt op RTL7 uitgezonden op 3 februari om 16.30 uur. Hierna volgen er nog 2 afleveringen op 10 en 17 februari op dezelfde tijd. Herhalingen op 9, 16 en 23 februari om 16.30 uur.

Ook is de Challenge via diverse social media te volgen. Zo heeft Team Tenzing een eigen Facebookpagina: Arctic Challenge 2019-Fighting Cancer-Team Tenzing.