Keurmerk Veilig Ondernemen behaald door Vitaal Loven

Bij Vitaal Loven zitten ruim 250 bedrijven uit het bedrijventerrein Loven in Tilburg. MOL Logistics is een van deze bedrijven. Deze organisatie draagt de zorgen over het reilen en zeilen van het industrieterrein omtrent beveiliging en bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Hierdoor moet het industrieterrein aantrekkelijk blijven voor nieuwe ondernemingen. Recent heeft Vitaal Loven het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) mogen ontvangen. Dit bewijst de goede en actieve samenwerking tussen de ondernemers, politie, brandweer en gemeente.

KVO

Het KVO helpt de betrokken partijen gezamenlijk afspraken te maken om overlast, criminaliteit en onderhoud aan te pakken. Eventuele problemen worden in kaart gebracht en daar worden plannen voor gemaakt. Om zo met de juiste maatregelen te komen om het bedrijventerrein veilig te maken en te behouden.

Met maatregelen zoals (overval)preventietrainingen, betere openbare verlichting, georganiseerd toezicht en brandpreventie zorgen lokale partijen voor een schoon, goed onderhouden en veiligere omgeving.’’

Daarnaast wordt er gewerkt aan een plan van aanpak om de industrieterrein beter te laten functioneren. De speerpunten van dit plan zijn:

  • Inbraak en vandalisme nog slechts een incidenteel karakter heeft;
  • Bedrijfsgebouwen en –terreinen goed onderhouden zijn;
  • De openbare ruimte verkeersveilig en goed onderhouden is;
  • Het industrieterrein goed bereikbaarheid is met openbaar vervoer en fiets;
  • Er collectieve voorzieningen zijn waarmee ondernemen op Loven nog aantrekkelijker wordt.

Er wordt gestreefd om dit plan van aanpak in drie jaar uit te werken en aan de slag te gaan met verdere maatregelen om het parkmanagement te verbeteren.

Zo houden we het industrieterrein Loven schoon, heel en veilig!