Verpakkingsspecialist Morpak maar wat blij met MOL Logistics!

“Door samen te werken met enkele toppers in de logistieke dienstverlening, kan Morpak onze klanten een aantrekkelijk totaal pakket aanbieden”, zegt directeur-eigenaar Dimitri Romeijnders (34). “MOL Logistics is voor ons zo’n topper! We zijn heel trots op de prettige relatie die wij met hen hebben.”

“Wij hebben een enorm afbreukrisico: als onze logistieke partner faalt, rekent de klant ons dat aan.”

Morpak Industrial Packaging in Weert is een toonaangevende verpakkingsspecialist, gericht op het ontwerpen en produceren van een breed assortiment aan hoogwaardige verpakkingsoplossingen. Deze worden gebruikt voor het wereldwijd veilig verzenden van zware industriële goederen zoals machines en onderdelen voor uiteenlopende branches: automotive, luchtvaart, energie, logistiek, metaal en sinds kort ook high tech. Naast het verpakken ontzorgt Morpak haar klanten ook op logistiek gebied, met passende transportoplossingen, waar ook ter wereld. “Door samen te werken met enkele toppers in de logistieke dienstverlening, kunnen wij onze klanten een aantrekkelijk totaal pakket aanbieden”, zegt directeur-eigenaar Dimitri Romeijnders (34). “MOL Logistics is voor ons zo’n topper! We zijn heel trots op de prettige relatie die wij met hen hebben.”

Twintig jaar geleden kochten zijn ouders het toen nog kleinschalige Morpak in Ospel. Als student kwam zoon Dimitri al parttime aan boord van het familiebedrijf; na het afronden van zijn studies (commerciële economie, bedrijfskunde, MBA-opleiding) ging hij er fulltime aan de slag. “Vanaf dat moment hebben we het bedrijf verder uitgebouwd. Hoe? Door te inventariseren waar de behoeftes in de markt liggen en door nieuwe, innovatieve producten en diensten te ontwikkelen en in de markt te zetten.” In 2014 nam Romeijnders het bedrijf van zijn ouders over.

Hypermodern bedrijfspand in Weert

“In 2019 hebben we enkele belangrijke vervolgstappen gezet”, zo vertelt Romeijnders enthousiast. “Eerst zijn we verhuisd naar Weert, naar een hypermodern pand, zeg maar gerust state of the art voor onze sector, want compleet met hightech productiefaciliteiten, uitgebreid machinepark, ruime verpakkingslokaliteit en een kraancapaciteit tot 80 ton.” De locatie in Ospel blijft in gebruik voor opslag van verpakkingsmaterialen en voor verpakkingsprojecten die niet bij de klant zelf uitgevoerd kunnen worden. “In november van dat jaar hebben we een tweede forse stap gemaakt met de overname van branchegenoot Van Veghel Industrial Packaging uit Eindhoven, gespecialiseerd in innovatieve verpakkingsoplossingen voor de hightech industrie. We kunnen nu echt meedoen in de Champions League van de verpakkingswereld”, glundert Romeijnders.

“Bij MOL Logistics kunnen we er vanop aan dat ze hun afspraken nakomen. En dat is heel prettig!”

Meedenken in hele traject is win-win voor beide partijen

In de verpakkingsbusiness is de afgelopen jaren veel veranderd. “Onze sector werd voorheen pas ingeschakeld als het product klaar was, feitelijk op het moment dat de klant dacht: ‘O ja, het moet ook nog verpakt worden voordat het op transport kan’. Als je pas zo laat in een proces wordt betrokken kun je moeilijk anticiperen wat betreft kosten en flexibiliteit. Het is veel efficiënter als je van tevoren de verpakkingen ontwerpt en produceert. Met als gevolg een win-win-situatie voor beide partijen.” Om die reden zit Morpak anno nu bij de meeste klanten al veel eerder in het proces aan tafel.

“Pas als wij in het hele traject kunnen meedenken, zijn we ook in staat om verbeteringen aan te brengen in de keten”, stelt Erick van der Weijden, salesmanager bij Morpak. “Voorheen was een project voor een klant afgerond als het product gereed was en verpakt kon worden. Nu is dat verschoven naar het moment dat het product bij de eindbestemming is afgeleverd. Verpakken en logistiek is daarmee in de keten geïntegreerd.”

Morpak maakt gebruik van de modernste ontwerp- en productietechnologieën. Verpakkingen worden zo ontworpen dat het product geen nadelige gevolgen ondervindt van de duur of de wijze van transport. Nogmaals de salesmanager: “Een product dat met zeevracht naar Australië wordt verscheept is gedurende die lange reis onderhevig aan grote temperatuurswisselingen. Dankzij onze wijze van verpakken wordt het risico op corrosie voorkomen. Bij luchtvracht moet je met de verpakking juist meer rekening houden met straling, schokken en trillingen, want die kunnen het product destabiliseren.”

Klantenkring met innovatieve bedrijven

Met een uitgebreid servicepakket rondom het verpakken en transporteren van vaak kostbare producten biedt Morpak wat de markt vraagt. Romeijnders: “Tot onze klantenkring behoren veel innovatieve bedrijven die nieuwe machines ontwikkelen. Hun focus ligt volledig op hun eigen processen en op de uitdagingen waar ze tegenaan lopen. Daardoor is er vaak te weinig tijd om goed te kijken naar het eindstuk van een proces. Verpakken en logistiek is dan vaak, helaas, een ondergeschoven kindje. Met als gevolg dat je handen vol geld kwijt bent als bijvoorbeeld een product tijdens het transport beschadigd raakt. Morpak kan deze bedrijven de helpende hand bieden dankzij onze specialistische kennis en jarenlange ervaring, om de laatste schakel in de supply chain probleemloos op te lossen.”

MOL Logistics als zakenpartner

Meerwaarde bestaat niet alleen uit de verpakkingen die voor elk uniek project worden ontwikkeld, maar ook uit het regelen van het transport. Voor luchtvrachtzendingen werkt Morpak nauw samen met MOL Logistics. “Het is voor ons essentieel dat we voor honderd procent kunnen vertrouwen op onze logistieke partners”, zegt Van der Weijden. “Ons afbreukrisico is namelijk zeer groot. Stel dat wij bij een klant een totaalproject inclusief logistiek hebben aangeboden. Als de logistiek dan niet goed wordt uitgevoerd, dan ziet onze klant dat als een fout van ons. Wij zijn dus heel erg afhankelijk van de logistieke partij waarmee we werken. Een perfecte service, tijdige proactieve informatie, snelle opvolging van onze (offerte)aanvragen en het correct navolgen van projecten zijn voor ons van groot belang. Als een logistieke partij dat begrijpt, dan heeft men aan ons een meer dan interessante zakenpartner.”

Erick van der Weijden – Salesmanager

Betrouwbaarheid als groot goed

“En MOL Logistics begrijpt dat tot in de finesses”, benadrukt  Romeijnders. “Door de samenwerking met MOL is onze service op luchtvracht de afgelopen jaren verder toegenomen. MOL reageert pijlsnel op offertes, het afhandelingstraject is compleet en het prijsniveau messcherp. Kijk, daar kun je wat mee als je een project draait! Bij MOL Logistics geldt: afspraak is afspraak, tijdens alle fasen van een project.” Er zijn overigens meerdere partijen die sterk zijn op luchtvracht. Vaak zijn dat echter grote, logge organisaties die bureaucratisch te werk gaan. “Keer op keer zit je dan met andere mensen aan tafel, wat lastig is, want daardoor krijg je geen grip op het proces.” Morpak verkoopt luchtvracht als dienst naar haar klanten.

“Dan moet je ervan uit kunnen gaan dat onderlinge afspraken nagekomen worden. Bij MOL Logistics is dat altijd het geval.” Morpak werkt onder meer samen met een vast ‘MOL team’ op Schiphol. “Dat team kent amper personeelswisselingen en is flexibel; als het moet ook in het weekend probleemoplossend. Ik durf hardop te zeggen dat je bevoorrecht bent als je zakenpartner MOL Logistics heet.

Service en kwaliteit voorop

Met het uitgebreide servicepakket dat Morpak biedt, ontzorgen zij hun klanten volledig in dat belangrijke laatste stuk van een project. “Door onze samenwerking met betrouwbare partners maken wij het verschil voor onze klanten”, zegt Van der Weijden.

“Wij hebben altijd met unieke projecten te maken en kostbare producten. Dit is geen repeterende handel die we uitspelen in de markt. Het gaat vaak niet om het laagste tarief, maar veel meer om service en kwaliteit. En dat leveren ze bij MOL Logistics absoluut!”

Hulp nodig bij uw Luchtvracht, Zeevracht? Laat ons u terugbellen!

Wij gaan uiterst zorgvuldig met uw contactgegevens om.

Zijn uw transport & logistiek up-to-date?

Doe de gratis check en ontvang een Dopper drinkfles.

Overig nieuws van MOL Logistics:

MOL Logistics draagt bij aan de Tilburgse Voedselbank

MOL Logistics draagt bij aan de Tilburgse Voedselbank

De Stichting Tilburgse Voedselbank zet zich in voor huishoudens in Tilburg en omgeving, die om wat voor reden dan ook in financiële problemen zijn gekomen en daardoor geen voedsel meer kunnen kopen. Afgelopen week bezocht Chris Goeverneur (General Manager Sales bij...

MOL Logistics behaalt ISO 13485 certificering

MOL Logistics behaalt ISO 13485 certificering

Vol trots kunnen we melden dat 2021 voor MOL Logistics uitstekend is begonnen. We hebben namelijk het ISO 13485 certificaat behaald! Deze internationale norm voor medische hulpmiddelen past helemaal binnen onze logistieke dienstverlening. Gecertificeerde fabrikanten,...