Solar en halfgeleiders

Logistieke oplossingen voor zonnepanelen en halfgeleiders

Zonne-energie bepaalt  steeds meer de standaard in project- en nieuwbouw. De overheid denkt mee en stimuleert nog steeds het gebruik van zonnepanelen door duurzame energieregelingen. Ook de techniek blijft zich razendsnel door ontwikkelen. Dakpannen, glas, autoruiten en zelfs spuitbussen: steeds meer producten ondersteunen de solar techniek. Naast hoge R&D kosten moet u ook voldoen aan steeds snellere doorlooptijden voor uw huidige producten en (reserve)onderdelen.

Goed voor de ontwikkelingen van de woningwaarde, maar voor u misschien wel een extra uitdaging waarop u zich helemaal niet wil richten. Heeft u het transport van panelen, halfgeleiders of onderdelen onder controle? Of krijgen uw klanten beschadigde producten of hun levering niet binnen de gestelde termijnen? Hoog tijd om eens met MOL Logistics te praten…

Flexibele opslag en grondige kwaliteitscontroles

Voor producenten en distributeurs van halfgeleiders, zonnepanelen en spareparts kunnen de kosten voor transport en logistiek de doorontwikkeling van solar techniek inhalen. Dat lijkt ons niet de bedoeling, het vervoer dient juist de techniek te ondersteunen! Daarom kunt u bij MOL Logistics terecht voor flexibele opslag, aanvullende kwaliteitscontroles en aanlevering bij projecten en distributeurs in verschillende landen. Of het nu om grote of kleine projecten gaat, om (dunne) film, flexibele en conventionele systemen: we denken mee in de beste transportoplossing.

N

U betaalt concurrerende tarieven bij het met spoed (na)leveren van onderdelen. Dankzij een slim netwerk voor kleine en grote volumes.

N

U kunt ons wereldwijde netwerk voor lucht- en zeevracht gebruiken, waarin we u onafhankelijk kunnen adviseren.

N

Ondersteuning bij het samenstellen van kits voor distributeurs: inclusief panelen, omvormers, onderdelen voor installatie. Of bij het uitvoeren van kwaliteitscontroles.

N

Start met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen kijken we waar u tegenaan loopt en waar u ondersteuning bij kunt gebruiken.

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Voor u is het van groot belang uw huidige lijn aan panelen te verkopen, voordat de techniek u achterhaalt. U zit tenslotte niet te wachten op vervelende financiële issues. Wij kunnen u ondersteunen door slim voorraadbeheer en flexibele opslagmogelijkheden. Met behulp van onze logistieke oplossingen haalt u maximaal rendement uit uw transport en weet u zeker dat u voldoet aan de steeds ingewikkelder wordende regelgevingen. Ook helpen we u met alle benodigde transportdocumenten. Bij MOL Logistics geven wij u gericht logistiek advies, zodat u uw aandacht kunt richten op de technologische ontwikkelingen.

U zit er niet op te wachten dat de panelen defect of beschadigd aankomen bij uw klant of distributeur. Wat een dure grap, daar gaat uw marge en goede naam! Zonnepanelen vragen om zorgvuldig en veilig transport, zonder teveel overladen van truck naar container en andersom. Ook een goede verpakking draagt hieraan bij. Maar hoe pakt u dat aan, zonder teveel tijd kwijt te zijn aan zoeken op Google? Neem eens contact op met ons, zodat we voor het transport via de weg de juiste vervoerder selecteren. Die wél let op kwaliteit en het veilig aanleveren van de panelen en toebehoren.

Waar komen uw zonnepanelen en onderdelen vandaan? Vooral Europa, Amerika en Azië (China) vormen de bakermat voor de solar technologie. Hoe zorgt u ervoor dat de producten veilig en tegen niet al te hoge kosten naar Nederland komen? Of heeft u verschillende leveranciers die gespreid de door u benodigde items aanleveren waardoor u regelmatig kostbare tijd verliest? Laat ons uw wereldwijde leveringen via betrouwbare zeevracht verzorgen. Ook kunnen wij een coördinerende rol spelen bij het managen van uw leveranciers (consolidatie).

Wat kan MOL Logistics voor klanten betekenen?

“Doordat de techniek zich zo snel ontwikkelde, liep een van onze klanten aan tegen verschillende transportproblemen. Hun leveranciers leverden verspreid aan, waardoor de transportkosten ontzettend hoog opliepen. Daarnaast werd hun eigen opslagruimte veel te klein door de toename aan producten en reserveonderdelen. Ze besloten daarom op zoek te gaan naar een partner die hen hierbij kon ondersteunen. Niet alleen bij het efficiënt importeren en opslaan van de panelen, maar ook voor het bijhouden van de administratie en het regelen van het vervoer binnen Europa. Ze kwamen uit bij MOL Logistics, en we hebben hen geholpen door te starten met het bijhouden van de voorraden. Door het monitoren van de aanleveringen van de leveranciers, konden we samen met de klant verschillende besparingen doorvoeren. En die konden ze weer gebruiken voor het verder door ontwikkelen van de techniek!”

Onze specialist

Marc Jochem
Key Account Manager

Heeft u vragen over het vervoer en logistiek voor zonnepanelen? Neem contact met mij op! Dit kan via:

+31 (0)6 – 53 93 64 17
m.jochem@mol-logistics.nl

Flexibele opslag en grondige kwaliteitscontroles nodig?