Logistieke zorg voor medische hulpmiddelen, medical & healthcare

Door de toenemende vraag naar zorgproducten en de steeds veranderende regelgeving blijft medical & healthcare een uitdagende en dynamische sector. Tijdige en juiste levering van medische producten betekent soms het verschil tussen leven en dood en dat stelt hoge eisen aan logistiek en transport. Want stelt u zich eens voor: door verkeerd vervoer voldoet het hulpmiddel niet meer aan de gestelde eisen en blijkt het niet meer betrouwbaar. Wat gebeurt er als belangrijke medische hulpmiddelen niet op tijd geleverd worden en het medisch personeel ernaast grijpt?

Gekwalificeerd personeel met hart voor logistieke medical oplossingen.

In de zorg is het continu hoogseizoen, waardoor kleine en grote volumes altijd op tijd bereikbaar en voorradig moeten zijn: dit geldt voor ziekenhuizen, in de gezondheidszorg, voor verzorgingsproducten en medische hulpmiddelen. Heeft u voldoende opslagcapaciteit om de hoge doorlooptijden te garanderen?

MOL Logistics kan ook uw healthcare, medical of medtech bedrijf ondersteunen op logistiek gebied. Zowel bij het transport als bij de opslag van hoogwaardige en gevoelige (medische) producten. Onze speciaal getrainde medewerkers beschikken over een behoorlijke dosis ervaring en expertise in het behandelen van medische producten. De werkwijze is vastgelegd in ISO procedures en wordt ondersteund door een gedegen IT systeem dat voldoet aan de eisen van de healthcare-markt.

N

Bespaar tijd door contact op te nemen met onze Customer Service teams: zij nemen uw zorg voor transport en logistiek uit handen en selecteren de op dat moment benodigde oplossing.

N

Gericht op kwaliteit en het ontzorgen van uw medewerkers. In ons warehouse bieden we ruimte om aanvullende activiteiten en kwaliteitscontroles uit te voeren.

N

Keuze voor veilig en snel transport, maar wel tegen scherpe tarieven. Niet alleen voor grote partijen, maar ook voor pakketten met kleine onderdelen of enkele artikelen.

N

Start met een vrijblijvende kennismaking met een van onze collega’s. Zij kijken graag met u mee welke uitdagingen we gezamenlijk kunnen aanpakken.

Wat kan MOL Logistics voor u betekenen?

“Diverse relaties in de zorg en de medische industrie trotseren samen met ons dagelijks logistieke uitdagingen. Zo ook een producent van capsules voor medicijnen. Dit bedrijf uit Azië levert hun producten aan verschillende Europese landen, maar wisten niet goed hoe ze dit gestructureerd konden aanpakken. Inmiddels verzorgen we al tientallen jaren de opslag van deze goederen en voeren we diverse aanvullende activiteiten uit zodat de capsules volgens planning en de geldende kwaliteitseisen naar hun Europese ontvangers kunnen. Inmiddels denken we steeds verder met ze mee en nemen we ook slitting activiteiten voor ze uit handen. Op deze manier delen we grote rollen met folie op in kleinere gedeeltes, waardoor ze makkelijker hanteerbaar worden. Aangezien het hier om douanegoederen gaat, nemen we ook de bijbehorende administratie voor onze rekening.”

Warehousing voor medical en healthcare

Veel medische hulpmiddelen en healthcare producten vragen om een schoon warehouse. Heeft u dat voor handen? In ons warehouse kunnen we uw medische hulpmiddelen opslaan in een aparte zone, voorzien van temperatuur-controlesystemen. Via ons online systeem kunt u precies zien welke items er op voorraad liggen. Ook hebben wij ervaring in het transportklaar maken van gekoelde goederen. Denk hierbij aan verpakkingen met droogijs, gel en cool packs. Deze artikelen komen uiteraard ook geconditioneerd bij uw klant terecht.

Lees meer over warehousing

Spoedtransport

Uw klant vraagt om tijdige levering en zeer zorgvuldige verzending. Welk transportbedrijf belt u dan? Met een netwerk van ruim 350 bestelauto’s en tientallen bakwagens staan we overal in Europa klaar voor verzending van uw medische hulpmiddelen. De chauffeurs kennen alle specifieke eisen die onze healthcare klanten stellen aan het vervoer van hun medical producten en leveren maatwerk op hoog niveau. Indien nodig zetten we twee chauffeurs in, die dag en nacht doorrijden om de deadline te halen. Of het nu een klein pakket of een volume zending betreft.

Lees meer over spoedtransport

Zijn uw transport & logistiek up-to-date?

Doe de gratis check en ontvang een Dopper drinkfles.

Aanvullende activiteiten

Wij nemen u het werk uit handen bij het screenen of testen van uw producten of onderdelen, het samenstellen van speciale kits, labelling, barcoding en serienummercontroles. Maar ook bij het registreren en managen van serie- en batchnummers, picken op FEFO-basis (first expiry, first out) en diverse quarantainefunctionaliteiten. En is er een product-recall of reparatie van onderdelen nodig, dan denken we graag met u mee om dit in goede banen te leiden. U kunt vertrouwen op MOL Logistics als uw specialist in medische hulpmiddelen!

Lees meer over value added services

Laat ons u terugbellen

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u met de beste oplossing voor uw verzending terug.

Wij gaan uiterst zorgvuldig met uw contactgegevens om.

[dvppl_cf7_styler cf7=”1228″ form_background_color=”#ffffff” form_field_active_color=”#000000″ cr_custom_styles=”on” _builder_version=”4.0.6″ form_field_font_font=”Nunito||||||||” form_field_font_text_color=”#000000″ form_field_font_font_size=”15px” form_field_font_line_height=”2em” labels_font=”Nunito||||||||” labels_text_color=”#ffffff” labels_font_size=”12px” labels_line_height=”2em” custom_padding=”|35px||35px|false|true” locked=”off”][/dvppl_cf7_styler]