Logistieke oplossingen voor high-tech & electronica

Dynamische hightech bedrijven vragen om hightech logistieke oplossingen. Of u nu (consumenten)elektronica, computer equipment, elektronische componenten, telecommunicatie of halfgeleiders aanbiedt, ook uw bedrijf krijgt te maken met steeds kortere levenscycli, lagere productprijzen en vergaande globalisatie. En dat vraagt veel van uw bedrijf: de Research & Development kosten nemen toe, terwijl u moet bezuinigen op andere kosten om concurrerend te blijven. Dat kan, zeker in geval van gevoelige en hoogwaardige producten, zorgen voor een aantal uitdagingen.

Flexibiliteit en veiligheid voor uw hoogwaardige producten

Want kunt u de hoge doorloopsnelheid aan en toch niet teveel of te weinig producten op voorraad houden? Heeft u voldoende personeel om kwaliteitscontroles uit te voeren als het nodig is? Of loopt u tegen de capaciteit van uw opslagruimte aan door de vele opties en mogelijkheden die u uw klanten wilt bieden? Kunt u in alle seizoenen de extreem snelle levertijden garanderen die uw klanten wensen? En daarbij ook nog rekening houden met vervoerders die zich richten op veilig transport en u kunnen helpen bij het afsluiten van een goede transportverzekering?

Bij MOL Logistics helpen we u graag en vakkundig met deze en andere logistieke uitdagingen. We denken mee in kost-effectieve, flexibele én veilige supply chain oplossingen om zo te kunnen voldoen aan de vraag van uw markt. Snelle levertijden, veilig intermodaal transport en uitgekiend voorraadbeheer vormen slechts enkele voorbeelden van onze dienstverlening voor hightech en elektronica producenten en distributeurs. Zo kunt u zich blijven richten op de ontwikkeling en introductie van nieuwe producten op de markt.

N

Snelle reacties en prijsopgaven via onze Customer Service teams. Zij geven u advies over de meest geschikte transportoplossing voor uw hightech producten.

N

Ondersteuning bij het uitvoeren van kwaliteitscontroles, bijvoorbeeld in drukke periodes. Zo kunt u zich richten op uw eigen werkzaamheden, in plaats van zaken als bestickeren, (her)verpakken en labelen.

N

U betaalt niet de hoofdprijs bij het met spoed (na)leveren van onderdelen. Dankzij een slim netwerk van busjes en trucks ligt heel Europa binnen handbereik voor grote én kleine volumes.

N

Kennis van de hightech markt door ervaring met diverse klanten uit de branche (10% van onze klanten). Onze service krijgt zelfs een 8-!

Wat kan MOL Logistics voor u betekenen?

“Enkele tijd geleden kregen we het verzoek van een elektronica importeur om mee te denken over hoe zij de Europese markt het beste konden bedienen. Zij bieden hun klanten een breed scala aan producten, zoals stofzuigers en televisies. Doordat hun eigen loods propvol zat, konden zij de vraag van hun klanten niet meer aan. Door een groot gedeelte van hun producten in ons warehouse op te slaan, de administratie tot in de puntjes te verzorgen én hun klanten door heel Europa tijdig te bevoorraden, konden zij zich weer richten op de verkoop van de elektronica. Daarna hebben we samen ook de import van de artikelen uit Azië onder de loep genomen. Door het samenvoegen van zendingen van hun verschillende leveranciers konden zij in het voortraject kosten besparen. En wij hielpen hierbij door contact te leggen met deze leveranciers, waardoor de klant nog verder ontzorgd werd.”

Snel op bestemming

Door de hoge eisen aan snelle en betrouwbare levering, kunt u aanlopen tegen hoge kosten. Of tegen onzekerheden: want liggen de onderdelen of producten inmiddels bij uw klant of wacht deze nog? Met een netwerk van ruim 350 bestelauto’s en tientallen bakwagens staan we overal in Europa klaar voor zorgvuldige verzending van uw hightech producten. Of het nu gaat om een transport van Duitsland naar Portugal of van Engeland naar Spanje: we kennen de kortste weg. En de snelste! Want soms heeft de levering echt haast, en kan een transport met twee chauffeurs binnen no-time geleverd worden. En daar betaalt u bij ons zeker niet de hoofdprijs voor.

Hulp bij douane

Ingewikkelde formaliteiten bij invoer, uitvoer én doorvoer van uw hightech goederen of elektronica? Dat kan een hoop stress veroorzaken, en dat is helemaal niet nodig. Wij helpen u bij de aanvraag van exportvergunningen of licenties die nodig zijn om bepaalde elektronische producten te mogen versturen of ontvangen. Inclusief de bijbehorende papierstromen en fiscaliteiten. Daarnaast kunnen wij als uw fiscaal vertegenwoordiger bij invoer optreden. In dat geval zorgen wij voor de inklaring van goederen, de BTW afdracht en de bijbehorende administratie.

Kwaliteitscontrole

Niet alleen bij de uitrol van nieuwe producten heeft u behoefte aan zekerheid en kwaliteit, ook verderop in de levenscyclus van uw producten kan dit voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de uitvoer van kwaliteitscontroles bij terugroepacties, het doen van productaanpassingen of het leveren van (aangepaste) onderdelen. Om aan uw hoge eisen tegemoet te komen bieden we een breed pakket aan value added en technische services voor elektronische producten. Binnen ons warehouse waarborgen we de veiligheid van uw producten door camerabewaking, sprinklerinstallaties en toegangscontrole. Daarnaast werken wij door onze ISO certificering volgens procedures waardoor u kunt uitgaan van een vastgelegd service niveau.

Lees onze voorwaarden of onze privacyverklaring.

Quality matters:

Contact

Visiting Address
Siriusstraat 45
5015 BT Tilburg
The Netherlands

+31 (0)13 - 5373 373
info@mol-logistics.nl

VAT: NL004754761B01
CoC: 18022017

Other Office

Rotterdam
Hoefsmidstraat 41
3194 AA Hoogvliet-Rotterdam
+31 (0)10 - 2996 220

Amsterdam
Prestwickweg 30
Gebouwdeel D, 2e verdieping
1118 LB Schiphol-Zuidoost
+31 (0)20 - 4059 900