Healthcare Logistics

Door de toenemende vraag naar zorgproducten en de steeds veranderende regelgeving blijft Healthcare een uitdagende en dynamische sector. Tijdige en juiste levering van medische producten blijft onmisbaar in de Supply Chain van Healthcare organisaties. MOL Logistics ondersteunt u daar graag bij.

Uw partner in Healthcare Logistics

Als onderdeel van Contract Logistics is onze Healthcare Logistics divisie volledig toegewijd aan de Healthcare industrie. Strategisch gelegen in Tilburg vindt u onze twee faciliteiten, waaronder ons Healthcare warehouse met een capaciteit van zo’n 10.000 m2. Dit warehouse is volledig ingericht volgens alle kwaliteitsnormen voor het omgaan met healthcare producten zoals medische hulpmiddelen, medische technologie en alle andere gerelateerde gezondheidszorgproducten.

Om de Supply Chain van onze Healthcare klanten aan te passen aan de constant en snel veranderende markt, maken we gebruik van hoogwaardige IT-integraties én toegewijd en gekwalificeerd personeel. Zo kunnen we uw Supply Chain verder optimaliseren en voldoen we aan de vraag naar hoogwaardige en kwalitatieve diensten.

Samen met ons wereldwijde netwerk, biedt onze Healthcare divisie een op maat gemaakte oplossing die past bij uw specifieke onderneming. Of u nu een startende onderneming in Europa bent of een multinational van elke omvang; u kunt vertrouwen op een op maat gemaakte én geïntegreerde end-to-end oplossing.

Uw logistiek expert

Paul Damhuis
Senior Business Development Manager

Onze Healthcare Logistics services

Onze logistieke diensten voor Healthcare omvatten international forwarding, warehousing en Europese distributie naar distributeurs en/of eindgebruikers. Ook kunt u bij ons terecht voor een breed scala aan Value Added Logistics en Value Added Services.

Value Added Logistics (VAL)

Naast onze kwalitatieve warehousing- en distributiediensten, biedt MOL Logistics ook een breed scala aan Value Added Logistics (VAL) en Value Added Services (VAS). Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise kunt u rekenen op hoogwaardige activiteiten:

 

 • Etikettering en codering
 • Software-updates en -configuratie
 • Opnieuw inpakken, verpakken en ompakken
 • Kitting
 • Kwaliteitscontroles
 • Kit-to-order
 • Retourbeheer

Value Added Services (VAS)

Fiscale vertegenwoordiging
Onze in-house Fiscale Vertegenwoordiging zorgt ervoor dat u volledig btw-compliant bent zonder een entiteit in Europa door gebruik te maken van een fiscaal vertegenwoordiger. U heeft geen bedrijf of vestiging in Europa nodig om een ​​lokaal afhandelingscentrum op te zetten en te voldoen aan de btw-regelgeving. Onze in-house specialisten zorgen voor het verleggen van de btw. Voor u betekent dit een lage administratieve last en een aanzienlijk cashflowvoordeel. Onze dienstverlening bestaat uit Beperkte en Algemene Fiscale Vertegenwoordiging.

Douaneformaliteiten (import en export)
Voor het uitvoeren en adviseren van uw douaneformaliteiten kunt u volledig vertrouwen op de expertise van MOL Logistics. Voor zowel uw import- als exportaangiftes zetten wij onze jarenlange ervaring in en zijn wij uw specialist in het verzorgen van en adviseren rondom de meest uiteenlopende douaneformaliteiten.

 

 • AEO-vergunning: MOL Logistics is AEO-gecertificeerd (Authorized Economic Operator). Dit betekent dat onze bewezen ervaring en kennis van de douane ons in staat stelt onze douaneprocedures te vereenvoudigen.
 • Bonded warehouse: door het gebruik van een bonded warehouse heeft uw organisatie verschillende voordelen, waaronder het voorkomen van dubbele betaling van rechten en uitstel van betaling, de mogelijkheid tot opslag voor onbepaalde tijd en minder douane-inmenging.

Voorraadbeheer en volledig inzicht

Via onze gebruiksvriendelijke online portal heeft u altijd inzicht in uw actuele en historische in- en uitgaande producten en voorraad. Via dit portaal ondersteunen we u bij end-to-end supply chain-zichtbaarheid, traceerbaarheid en voorraadbeheer. Op deze manier zijn zowel de klant als MOL Logistics in staat om proactief te schakelen en in te spelen op (on)verwachte gebeurtenissen.

Quality en Compliance

MOL Logistics stelt alles in het werk om ervoor te zorgen dat de wet- en regelgeving die voor de Healthcare zo belangrijk is, volledig wordt nageleefd. We streven voortdurend naar een hoger niveau van kwaliteit en veiligheid door het behalen van ISO- en AEO-certificaten. Zeker omdat we als belangrijke partner in de supply chain van onze klanten betrouwbare, veilige en hoogwaardige logistieke diensten bieden.

Om te voldoen aan alle veranderende en strenge regelgeving en eisen in de Healthcare branche, zijn de diensten binnen de Healthcare divisie gecertificeerd volgens de kwaliteitsnormen van ISO 13485. Onze faciliteiten en diensten voldoen aan strenge kwaliteitsnormen en alle wettelijke eisen.

Carrier Management

Ons wegtransport biedt Europese deur-tot-deurservices voor al uw distributiebehoeften. Ons ervaren en goed opgeleide team ondersteunt u bij het kiezen van de meest geschikte transportoplossing. Afhankelijk van afmetingen, benodigde temperatuur, type afleveradres (distributeur of eindontvanger), bestemming en lead time krijgt u advies op maat.

Onze geïntegreerde oplossingen voor Carrier Management bieden veel voordelen:

 • We kunnen de meeste Europese landen binnen 1 tot 3 dagen bereiken met ons reguliere wegvervoer via onze consolidatie- en groepagediensten.
 • Voor levering op dezelfde dag of de volgende dag zorgt ons uitgebreide expres netwerk voor een kostenefficiënte levering.
 • Samenwerking met kwalitatief hoogwaardige koeriersdiensten voor een volledige Europese dekking.
 • Onze KPI-tool biedt verschillende rapportages om de leveringsprestaties te beheren.
 • Langdurige samenwerking met veel gekwalificeerde transportbedrijven die gebruik maken van voertuigen met constante temperatuurbewaking en gegevensregistratie.

Uw belangrijkste voordelen

R

U werkt samen met een logistiek dienstverlener die volledig voldoet aan de ISO 13485 certificering en zich bewust is van de strikte en veranderende regelgeving binnen de MDR (medical device regulation).

R

Uitgebreide mogelijkheden in Value Added Logistics en Services (VAL en VAS).

R

Toegang tot een strategisch gelegen EDC met zo'n 10.000 m2 speciaal voor Healthcare Logistics.

R

Expert in betrouwbare Healthcare Logistics door jarenlange ervaring bij vele klanten.

R

Door ons wereldwijde netwerk heeft u één aanspreekpunt voor al uw logistieke activiteiten zoals international forwarding, warehousing, douaneformaliteiten, fiscale vertegenwoordiging én Europese distributie.

R

Supply Chain maatwerk afgestemd op uw situatie en producten dankzij onze flexibele organisatie en eigen IT systeem.

Ons doel? Om een ​​van de meest toonaangevende en hoogstaande leveranciers van Healthcare Logistics in Europa te zijn!

Gerelateerde Healthcare services

Zeevracht

Luchtvracht

Chemicals - betrouwbare distributie - MOL Logistics

Wegtransport

Chemicals - betrouwbare distributie - MOL Logistics

Customs & Fiscaal

Chemicals - betrouwbare distributie - MOL Logistics

Supply Chain

Omdat we begrijpen dat u niet zomaar voor een logistiek dienstverlener kiest, beginnen we altijd met een kennismaking met een van onze collega’s. Zij bespreken graag welke logistieke uitdagingen we samen kunnen aanpakken. U kunt er zeker van zijn dat we ons richten op kwaliteit en voldoen aan uw hoogste normen.

Laat ons u terugbellen

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.

[wpforms id=”2641″]