Logistieke oplossingen voor de Chemicals industrie

Chemische producten bevinden zich vaak aan het begin van het productieproces, waardoor de vraag groot is. Of het nu gaat om een bus deodorant, coatings, een plastic beker, rollen vloerbedekking of een blik verf: allemaal vinden ze hun oorsprong in de chemie. Dit zorgt voor grote transportvolumes over de weg, aan boord van vliegtuigen en in containerschepen.

Zorgvuldige en veilige oplossingen voor de chemische industrie.

Werken met chemicaliën vraagt wel speciale aandacht van u als producent, importeur of distributeur. Want mogen chemische producten of grondstoffen via alle manieren op transport?

Controleert de douane extra op deze producten en welke formaliteiten dient u ook alweer te regelen? Welke verpakkingen zijn het veiligst om uw chemicaliën te vervoeren? Weet u het nog als het op logistiek aankomt? Of bespaart u juist op de transportkosten bij het importeren of exporteren van chemicaliën omdat u niet helemaal op de hoogte bent van de regelgevingen?

We kennen allemaal de nieuwsberichten waarbij het mis ging tijdens het transport van chemische stoffen. Waarbij de veiligheid van mensen, milieu en goederen op het spel kwam te staan. Dat willen wij juist voorkomen door slim om te gaan met veiligheid en zorgvuldigheid. Door niet alleen te voldoen aan de strenge wetten en regelgevingen, maar juist een stap extra te zetten en u bij het regelen van transport de zorg uit handen te nemen. Hiervoor hebben we toegang tot een wereldwijd netwerk van partners voor opslag en vervoer van chemicaliën en gevaarlijke goederen.

N

Gekwalificeerde in-house specialisten helpen u bij vragen over douanezaken, importeren en exporteren, en opslagmogelijkheden voor chemische producten.

N

Toegang tot een kwalitatief netwerk voor opslag en vervoer van chemicaliën, waarin we onafhankelijk kunnen adviseren.

N

Zorgvuldige kwaliteitscontroles, ondersteuning bij het veilig maken van zendingen en aanvullende diensten als bestickeren, (her)verpakken, labelen en etiketteren met de benodigde gegevens.

N

Kennis van de chemie markt door ervaring met diverse chemicals klanten (ruim 5% van onze klanten). Zij beoordelen onze service en werkzaamheden met een 8-!

Wat kan MOL Logistics voor u betekenen?

“Chemicaliën in de leerindustrie: een bijzonder vak apart. Van een van onze klanten kregen we de vraag over hoe zij bepaalde transporten het beste konden regelen. Zo’n 40% van hun producten valt onder de gevaarlijke goederen classificatie. Daarnaast dienen hun producten in bepaalde periodes temperatuur gecontroleerd verscheept te worden. Deze combinatie stelt hoge eisen aan het transport en de bijbehorende doorlooptijden. Om dit aan te pakken, versturen we de chemicaliën wereldwijd per luchtvracht, een supersnelle oplossing waarbij ook temperatuur gecontroleerde opties mogelijk zijn. Indien een zending binnen Europa haast heeft, zetten we direct een spoedtransport in zodat de goederen precies op tijd aankomen. Om kosten te besparen binnen Europa, kiezen we voor groupage indien dat mogelijk is. Om dit ook wereldwijd uit te rollen, onderzoeken we de mogelijkheid om per zeevracht containers met hun producten te versturen. Om het laden bij de klant te vergemakkelijken, plaatsen we tijdig lege containers. Zo laden zij wanneer het hen uitkomt.”

Veilig vervoer van chemicals

Heeft u de juiste papieren om chemische producten te laten vervoeren? Of gebruikt u hiervoor altijd een standaard document, waardoor u regelmatig tegen vertragingen bij het transport aanloopt? Heeft uw huidige vervoerder wel de juiste papieren voor het vervoer van gevaarlijke stoffen? Door twijfels en onzorgvuldigheden neemt de kans op ongelukken juist toe, en dat is helemaal niet nodig! Onze logistieke experts organiseren het vervoer van uw chemische stoffen. Of het nu gaat om transport via lucht, zee, binnenvaart, weg of spoor: we kiezen de partij met de benodigde vergunningen om de stoffen en materialen op hun plaats van bestemming te krijgen.

Lees meer over vervoer per zeevracht

Ondersteuning

Juiste verpakkingen zijn essentieel voor het veilig vervoeren van chemicaliën. Maar wat doet u als er iets aan de verpakking schort? Durft u het aan om uw medewerkers gevaarlijke stoffen te laten (om)pakken of opnieuw te bestickeren? Of vertrouwt u liever op de specialisten van MOL Logistics, zoals diverse klanten nu al doen? Ook kunnen onze douane-experts u ondersteunen bij vragen over de verplichte formulieren en mogen wij optreden als uw fiscaal vertegenwoordiger. Alle reden om ook voor MOL Logistics te kiezen als uw creatieve partner en zo uw wereldwijde bereik te vergroten.

Lees meer over onze ondersteunende douane-activiteiten

Zijn uw transport & logistiek up-to-date?

Doe de gratis check en ontvang een Dopper drinkfles.

Betrouwbare distributie

Gaat u uw bestand van vaste vervoerders nabellen om te zoeken naar een partij die zo spoedig mogelijk kan ophalen en afleveren? Als in de haast wordt vergeten de juiste gegevens uit te wisselen, kan het zomaar gebeuren dat bij het ophalen van de stoffen blijkt dat ze deze toch niet meer mogen vervoeren. U zit met de handen in het haar… Gelukkig kunnen we deze situatie voor u (laten) oplossen. Met fijnmazige distributie en snelle tijdsleveringen door heel Europa. En als het écht nodig is zelfs met zeer betaalbaar spoedtransport. Ondersteund door onze online Track & Trace module. Want wij beseffen dat niets zo vervelend is als een klant die steeds weer belt waar de chemicaliën blijven…

Lees meer over spoedtransport

Neem contact met ons op

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op voor de beste oplossing voor uw verzending.


[dvppl_cf7_styler cf7=”1228″ form_background_color=”#ffffff” form_field_active_color=”#000000″ cr_custom_styles=”on” _builder_version=”4.0.6″ form_field_font_font=”Nunito||||||||” form_field_font_text_color=”#000000″ form_field_font_font_size=”15px” form_field_font_line_height=”2em” labels_font=”Nunito||||||||” labels_text_color=”#ffffff” labels_font_size=”12px” labels_line_height=”2em” custom_padding=”|35px||35px|false|true” locked=”off”][/dvppl_cf7_styler]