Chemicals

Chemicals & logistiek

Chemische producten bevinden zich vaak aan het begin van het productieproces, waardoor de vraag groot is. Of het nu gaat om een bus deodorant, coatings, een plastic beker, rollen vloerbedekking of een blik verf: allemaal vinden ze hun oorsprong in de chemie. Dit zorgt voor grote transportvolumes over de weg, aan boord van vliegtuigen en in containerschepen. Werken met chemicaliën vraagt wel speciale aandacht van u als producent, importeur of distributeur. Want mogen chemische producten of grondstoffen via alle manieren op transport?

Controleert de douane extra op deze producten en welke formaliteiten dient u ook alweer te regelen? Welke verpakkingen zijn het veiligst om uw chemicaliën te vervoeren? Weet u het nog als het op logistiek aankomt? Of bespaart u juist op de transportkosten bij het importeren of exporteren van chemicaliën omdat u niet helemaal op de hoogte bent van de regelgevingen?

Zorgvuldige en veilige oplossingen voor de chemische industrie

We kennen allemaal de nieuwsberichten waarbij het mis ging tijdens het transport van chemische stoffen. Waarbij de veiligheid van mensen, milieu en goederen op het spel kwam te staan. Dat willen wij juist voorkomen door slim om te gaan met veiligheid en zorgvuldigheid. Door niet alleen te voldoen aan de strenge wetten en regelgevingen, maar juist een stap extra te zetten en u bij het regelen van transport de zorg uit handen te nemen. Hiervoor hebben we toegang tot een wereldwijd netwerk van partners voor opslag en vervoer van chemicaliën en gevaarlijke goederen.
N

Gekwalificeerde in-house specialisten helpen u bij vragen over douanezaken, importeren en exporteren, en opslagmogelijkheden voor chemische producten.

N

Toegang tot een kwalitatief netwerk voor opslag en vervoer van chemicaliën, waarin we onafhankelijk kunnen adviseren.

N

Zorgvuldige kwaliteitscontroles, ondersteuning bij het veilig maken van zendingen en aanvullende diensten als bestickeren, (her)verpakken, labelen en etiketteren met de benodigde gegevens.

N

Kennis van de chemie markt door ervaring met diverse chemicals klanten (ruim 5% van onze klanten). Zij beoordelen onze service en werkzaamheden met een 8-!

Heeft u de juiste papieren om chemische producten te laten vervoeren? Of gebruikt u hiervoor altijd een standaard document, waardoor u regelmatig tegen vertragingen bij het transport aanloopt? Heeft uw huidige vervoerder wel de juiste papieren voor het vervoer van gevaarlijke stoffen? Door twijfels en onzorgvuldigheden neemt de kans op ongelukken juist toe, en dat is helemaal niet nodig! Onze logistieke experts organiseren het vervoer van uw chemische stoffen. Of het nu gaat om transport via lucht, zee, binnenvaart, weg of spoor: we kiezen de partij met de benodigde vergunningen om de stoffen en materialen op hun plaats van bestemming te krijgen.

Het gebruiken van de juiste verpakking draagt volop bij aan het veilig vervoer van chemicaliën. Maar wat als deze niet juist verpakt zijn? Durft u het aan om uw personeel opnieuw te laten bestickeren of de stoffen te laten (om)pakken? Of hebben uw collega’s daar geen tijd of ruimte voor? Voor verschillende van onze klanten voeren wij deze activiteiten (en meer!) uit. Daarnaast ondersteunen douanespecialisten u bij vragen over de verplichte formulieren en mogen wij optreden als uw fiscaal vertegenwoordiger. Dan kiest u toch ook voor MOL Logistics als uw creatieve partner om uw wereldwijde bereik te vergroten.

U krijgt net een telefoontje van uw klant dat deze met spoed een stof uit uw assortiment nodig heeft. Gaat u uw bestand met vaste vervoerder nabellen of deze zo spoedig mogelijk kan ophalen en afleveren? En dan krijgt u bij het ophalen te horen dat zij deze stoffen niet meer mogen vervoeren… u staat met de handen in het haar! Gelukkig kunnen we deze situatie voor u (laten) oplossen. Met fijnmazige distributie en snelle tijdsleveringen door heel Europa. En als het écht nodig is zelfs met erg betaalbaar spoedtransport. Ondersteund met onze online Track & Trace module! Want we weten dat niets zo vervelend is als een klant die u blijft bellen waar de chemicaliën blijven…

Onze klant aan het woord

“Chemicaliën in de leerindustrie: een bijzonder vak apart. Van een van onze klanten kregen we de vraag over hoe zij bepaalde transporten het beste konden regelen. Zo’n 40% van hun producten valt onder de gevaarlijke goederen classificatie. Daarnaast dienen hun producten in bepaalde periodes temperatuur gecontroleerd verscheept te worden. Deze combinatie stelt hoge eisen aan het transport en de bijbehorende doorlooptijden. Om dit aan te pakken, versturen we de chemicaliën wereldwijd per luchtvracht, een supersnelle oplossing waarbij ook temperatuur gecontroleerde opties mogelijk zijn. Indien een zending binnen Europa haast heeft, zetten we direct een spoedtransport in zodat de goederen precies op tijd aankomen. Om kosten te besparen binnen Europa, kiezen we voor groupage indien dat mogelijk is. Om dit ook wereldwijd uit te rollen, onderzoeken we de mogelijkheid om per zeevracht containers met hun producten te versturen. Om het laden bij de klant te vergemakkelijken, plaatsen we tijdig lege containers. Zo laden zij wanneer het hen uitkomt.”

Onze specialist

Paul Damhuis
Key Account Manager

Heeft u vragen over hoe u de logistiek binnen de chemische industrie het beste kunt aanpakken? Neem contact met mij op! Dit kan via:

+31(0)6 – 22 73 69 17
p.damhuis@mol-logistics.nl

Hulp nodig bij chemicals & logistiek?