Werken bij MOL Logistics: In gesprek met Kevin Emmers – Helpdeskmedewerker

Kevin werkt inmiddels alweer ruim een half jaar als Helpdeskmedewerker bij MOL Logistics. Hoe is het hem tot nu toe bevallen? Wij vroegen het hem.

Zo Kevin, je bent sinds 9 november 2020 bij ons in dienst. Kun je ons iets vertellen over je dagelijkse werkzaamheden: wat doe je nu precies als Helpdesk member?

Zeker, op dit moment ben ik bezig om onze bak met gemelde problemen en aanvragen weg te werken. Deze is de afgelopen tijd flink gegroeid door onze migratie naar een nieuwe mailserver. Een paar weken terug ben ik hier samen met onze leverancier volop mee bezig geweest en we zijn nu alle nazorgwerkzaamheden en achterstanden aan het wegwerken.

Hoe heb je je inwerktijd ervaren?

Mijn inwerktijd was erg interessant en leerzaam. In mijn eerste week heb ik al wat ‘ingewikkelde’ problemen op mijn bord gekregen en hier mijn expertise kunnen toepassen. Voorbeelden hiervan zijn: Onze mail die overal in de spam belandde, of de koerierssoftware die meerdere malen per dag herstart moest worden.
Door dit soort problemen leer je een aantal kritische aspecten binnen de serveromgeving vrij snel kennen waarmee je snel zelfstandig uit de voeten komt.

Wat maakt werken bij MOL Logistics zo leuk?

We zitten als bedrijf in de begin fases van migraties naar online en Cloud oplossingen. Voor mij als nieuwe medewerker is dit het ideale moment om in te stromen omdat je nu het hele traject mee krijgt. Ook sluit het Cloud beheer heel erg aan bij mijn interesses en toekomstvisie waar wij als bedrijf nu naartoe gaan.

Wat zou je nog graag willen leren bij ons?

Voor mijn gevoel zit de toekomst volledig in Cloud applicaties en services. Het is vooral belangrijk om te weten hoe deze Cloud services met elkaar communiceren en samenwerken.
Op dit moment ben ik bezig om mijn eerste ‘expert’ Microsoft certificeringen te halen met als doel om mezelf officieel “Microsoft 365 Enterprise Administrator” te mogen noemen. Dit zou betekenen dat ik in de Cloud omgeving straks applicaties en services kan evalueren, plannen, migreren, uitrollen en beheren.

Welk project zou je graag willen aanpakken?

Projecten die processen automatiseren en beheer vereenvoudigen vind ik altijd interessant en leuk om mee bezig te zijn. Bijvoorbeeld de implementatie van Microsoft Intune, dit kan het uitleveren van een nieuwe laptop zover automatiseren dat wanneer de laptop aangezet wordt er ingelogd moet worden en vervolgens worden alle applicaties en koppelingen geïnstalleerd en geconfigureerd. Op deze manier heb je er als IT-afdeling veel minder werk aan.

Stel je staat op een verjaardag, wat zou je vertellen over je werk bij MOL Logistics?

Ik probeer het introductieverhaal van HR & Quality in het kort samen te vatten over hoe het bedrijf ontstaan is en gegroeid is tot waar we nu zijn.

Hoe vind je het om te werken in de logistiek?

Eigenlijk heb ik vrij weinig met de logistiek, dat betekent gelukkig niet dat ik me minder inzet om de productie draaiende te houden of verbeteringen wil doorvoeren. Wij zijn denk ik als afdeling meer bezig met alles op de achtergrond goed monitoren en afhandelen dan dat we echt met de logistieke taken bezig zijn. En met de logistieke sector komen daar een aantal uitdagingen (zoals de scanners en terminals) bij kijken.

En ‘last but not least’: waarom zou je ons bedrijf aanbevelen bij andere kandidaten?

Het bedrijf is bezig met vernieuwingen naar de Cloud waarbij nog het meeste ingericht moet worden. Een verse blik kan hierin een groot pluspunt zijn. Daarnaast voelt het als een redelijk ‘hecht’ bedrijf waarbij een grapje op zijn tijd geen probleem is en de deuren altijd open staan.

Vacatures bij MOL Logistics:

Expediteur Rotterdam

Expediteur Rotterdam

Ter versterking van ons team zijn wij voor onze locatie in Rotterdam op zoek naar een expediteur. Ben jij zelfstandig en weet jij hoe je import- en exportzendingen moet afhandelen? En ben je toe aan een frisse wind door je loopbaan? Dan hebben wij een leuke vacature...

Jr. Sales Executive

Jr. Sales Executive

Als Junior Sales Executive ben je onderdeel van zowel het Business Development en Accountmanagement team. In deze zeer afwisselende en uitdagende rol als Junior Sales Executive  geef je adequate commerciële en administratieve ondersteuning aan beide teams voor zowel...