Werken bij MOL Logistics: In gesprek met Harold van Oudheusden

Inmiddels loopt hij al heel wat jaren mee in de logistiek: Harold van Oudheusden, Teamleader Warehouse. Sinds september 1991 heeft Harold verschillende functies bekleed binnen ons bedrijf en daar praten we in dit interview over bij.

“Kansen creëer je zelf, door positief in het werk en het leven te staan.”

We beginnen bij het begin: in welke functie ben je hier begonnen?
“In eerste instantie ben ik als uitzendkracht bij MOL (locatie Fuji) begonnen, waar ik begon als warehousemedewerker. Daarna ben ik doorgestroomd naar de afdeling General Cargo (goederenontvangst) bij Hermex (dochteronderneming van MOL Logistics), waar ik best lang heb gezeten en leiding aan een klein team gaf. In die functie heb ik weer intern bij Fujifilm gezeten en ben ik Teamleader geworden. Begonnen met een klein team en daarna een team van ongeveer 20 collega’s. Uiteindelijk ben ik gevraagd om bij MOL Logistics als Teamleader Warehouse aan de slag te gaan en dat doe ik sinds mei 2019.”

Welke kansen heb je gekregen om je te ontwikkelen? Heb je bepaalde opleidingen gedaan?
“Vaak creëer je kansen zelf, door positief in het werk en leven te staan. Zo ben ik ook altijd gevraagd voor het invullen van de andere functies. In de loop de jaren heb ik verschillende opleidingen en cursussen gedaan, zoals het behalen van heftruckpapieren, ADR (voor het omgaan met chemicaliën), luchtvrachtcontroleur en praktijkbegeleider. Dat laatste vond en vind ik nog steeds erg leuk om te zijn.”

Hoe ziet jouw werkdag als Teamleader Warehouse eruit?
“Iedere werkdag begint met de planning en een overleg met de voormannen. Zo bespreken we de dag en kijken we wat er gedaan moet worden. Graag stuur ik de mensen om me heen aan om zelf mee te denken en dingen op te lossen. In mijn nieuwe functie zijn er meer randzaken bijgekomen, zoals het regelen van materiaal, voorraadbeheer en gesprekken met HR (Human Resources). Dat vind ik erg leuk en afwisselend. Soms is het een verrassing wat er op je pad komt. Dat kan zomaar een onverwacht bezoek van de ongediertebestrijding zijn of verpakkingsmateriaal dat besteld of gehaald moet worden. Zo is dus elke dag toch weer anders. Voorlopig zijn er nog uitdagingen genoeg en zal ik me in deze functie nog niet gaan vervelen.”

Wat maakt jouw werk nu zo leuk (of juist niet)?
“Zelf heb ik wat moeite met zwartkijkers, ik probeer het altijd positief in te zien en samen met het team klanten tevreden te houden. Iedereen heeft hier zijn eigen verantwoordelijkheid, dat was in het begin erg wennen en zoeken in de organisatie. Ook als ‘new kid on the block’ moet ik echt het bedrijf opnieuw leren kennen. Daarom heb ik meegeholpen met de organisatie van het 100 jarig bestaan van MOL Logistics, ook om wat meer mensen te leren kennen. Wat dat betreft ben ik echt een mensen-mens en neem ik nieuwe collega’s of uitzendkrachten graag onder mijn hoede.”

Wat vind je sterke punten van MOL Logistics als werkgever?
“Vooral het informele en de korte lijntjes. Je spreekt met iedereen, het maakt niet uit wie je bent of welke functie je hebt. De deuren staan altijd open en er is veel betrokkenheid. MOL Logistics is echt een persoonlijk bedrijf en dat vind ik erg prettig. Ik ben nog nooit met tegenzin naar het werk gegaan, vaak denk ik: oh, het is alweer tijd om naar huis te gaan. Wel ben ik vaak met mijn werk bezig, ook na werktijd. Dan lees ik mijn email om te weten wat er speelt.”

Waarom zou je MOL Logistics aanbevelen bij kandidaten?
“Vooral het informele karakter en de vele doorgroeimogelijkheden. Je kunt hier beginnen als warehousemedewerker en uiteindelijk doorgroeien tot bijvoorbeeld supervisor.”

Kun je het bedrijf in 1 of 2 woorden omschrijven?
“Dat is in één woord: informeel!”

Klik hier voor vacatures bij MOL Logistics