Sluit u aan bij ons Sustainable Air Fuel programma?

Nieuws | luchtvracht
24 mei, 2022

Afgelopen maand heeft MOL Logistics (Netherlands) B.V. een overeenkomst getekend met Air France KLM Martinair Cargo voor het gebruik van duurzame vliegtuigbrandstof tijdens vrachtvluchten. Als expediteur willen we ook onze partners de kans geven mee te doen met het SAF-programma voor het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen op dit gebied. Neem voor meer informatie contact op met Richard Boogaard, onze vestigingsmanager luchtvracht in Nederland.

SAF Programma Air France KLM Martinair Cargo

Duurzame vliegtuigbrandstof is één van de sleutels tot het verkleinen van onze ecologische voetafdruk, maar is nog niet op grote schaal beschikbaar. Sustainable Aviation Fuel, ofwel SAF, is een vliegtuigbrandstof gemaakt van hernieuwbare bronnen en een duurzaam alternatief voor fossiele brandstof. Het past perfect bij conventionele vliegtuigbrandstof en past op alle motoren van alle vliegtuigen, zonder de huidige processen of operaties te beïnvloeden. SAF reduceert proactief de uitstoot met minimaal 75% ten opzichte van fossiele brandstoffen en draagt bij aan een circulaire economie.

KLM koopt alleen SAF in die is geproduceerd uit grondstoffen die geen negatieve impact hebben op de biodiversiteit en/of voedselproductie. Deze duurzame brandstof voldoet aan de criteria van de Roundtable of Sustainable Biomaterials (RSB).

100 jaar partnership met KLM Cargo

MOL Logistics (Nederland) is al bijna 100 jaar partner van KLM Cargo in Nederland. MOL Logistics is ontstaan uit Wassing BV in Tilburg en, net als KLM, opgericht in 1919. Mitsui O.S.K. Lines, een Japanse beursgenoteerde scheepvaart- en logistiek dienstverlener, nam Wassing in 1990 over. Sindsdien maakt MOL Logistics (Nederland) deel uit van een wereldwijde organisatie met vertegenwoordiging in meer dan 50 landen.

MOL Groep en sustainability

De samenwerking van KLM met MOL Logistics (Nederland) sluit aan bij het uitgebreide beleid op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid dat de MOL groep wereldwijd voert. Met onder andere een vloot van meer dan 700 schepen heeft dit een enorme impact. In Tilburg wordt momenteel hard gewerkt om de magazijnen van de thuisbasis van MOL Logistics in Nederland volledig CO²-neutraal te maken.

Hulp nodig bij uw Nieuws | luchtvracht? Laat ons u terugbellen!


Zijn uw transport & logistiek up-to-date?

Doe de gratis check en ontvang een Dopper drinkfles.

Overig nieuws van MOL Logistics:

Sluit u aan bij ons Sustainable Air Fuel programma?

Sluit u aan bij ons Sustainable Air Fuel programma?

Afgelopen maand heeft MOL Logistics (Netherlands) B.V. een overeenkomst getekend met Air France KLM Martinair Cargo voor het gebruik van duurzame vliegtuigbrandstof tijdens vrachtvluchten. Als expediteur willen we ook onze internationale partners de kans geven om mee te doen met het SAF-programma voor het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen op dit gebied.