Help! Wat betekent de Brexit voor mijn bedrijf?

Als u zaken doet met bedrijven in het Verenigd Koninkrijk verandert er met de Brexit behoorlijk wat. Maar wát precies weet niemand nog. Wat kunt u nu doen?

Wat gebeurt er op 29 maart 2019?

Dit is de datum waarop het Verenigd Koninkrijk -met of zonder akkoord- definitief uit de Europese Unie (EU) stapt. Ongeacht de uitkomst van de onderhandelingen: na deze datum worden bijvoorbeeld douaneformaliteiten opnieuw ingevoerd. Dit betekent dat bedrijven weer douaneaangiftes moeten gaan doen bij in- of uitvoer naar het Verenigd Koningrijk.

“Advies van de website www.hulpbijbrexit.nl: informeer tijdig hoe dit moet, laat u adviseren en besteed zaken uit.”

Wat verandert er voor uw bedrijf?

Dit verschilt per bedrijf. Om een beeld te krijgen kunt u de Brexit Impact Scan maken en bijvoorbeeld kijken naar het onderzoek van KMPG. Start zo snel mogelijk met het verkennen van de mogelijke gevolgen en start met uw voorbereidingen. Heeft uw bedrijf nu geen ervaring met export naar niet EU-landen (zoals bijvoorbeeld de VS, India, Canada, Brazilië)? En heeft u daarom nu geen contact met de douane? Zorg dan dat u hier vóór Brexit op voorbereid bent.

Bent u al goed voorbereid?

Op de website www.hulpbijbrexit.nl kunt u verschillende tools vinden die uw bedrijf kunnen helpen. Zo kunt u een Brexit Impact Scan doen, die de belangrijkste aandachtspunten voor u op een rij zet. De website is een initiatief van VNO-NCW, MKB-Nederland en de Rijksoverheid. Ze bieden ondernemers via dit platform praktische tips om -ondanks alle onzekerheid- aan de gang te gaan met hun Brexit-voorbereiding. Hieronder ziet u alvast 2 handige tips die u op weg helpen:

 • Welke knelpunten heeft uw supply chain?
  Bekijk goed en kritisch waar in uw eigen supply chain knelpunten kunnen ontstaan. Die kunnen bijvoorbeeld als gevolg van wachttijden aan de grens optreden. Stel daarbij vragen als: is het verstandig om een magazijn of productielocatie te verplaatsen? Is het misschien slimmer om leveranciers in andere EU-lidstaten te zoeken? Identificeer eventuele risico’s en neem op tijd maatregelen.
 • Neem uw contracten onder de loep
  Ook valutarisico’s kunt u nu al afdekken. En in uw contracten kunt u al rekening met de onzekerheden houden door zaken af te dekken. Bekijk uw bestaande contracten met Britse klanten of leveranciers. Is het nodig om deze vroegtijdig te heronderhandelen?

Wat kan MOL Logistics voor u betekenen?

Als logistiek dienstverlener kan MOL Logistics u helpen met allerlei zaken rondom uw transport en logistieke activiteiten met het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten. Uiteraard begint dat met een inventarisatie van uw belangrijkste vragen en wensen. Welke voordelen biedt een samenwerking met MOL Logistics?

 • Beheer al uw logistieke en transportactiviteiten vanuit een centraal gelegen locatie
 • Onze douanespecialisten helpen u met uw douane-gerelateerde vragen en documenten
 • Korte doorlooptijden van en naar het Verenigd Koninkrijk
 • Professionele opslag van uw goederen inclusief aanvullende diensten zoals orderpicking, verpakken en kwaliteitscontroles
 • Customer Service teams regelen alle soorten vervoer voor uw bedrijf en houden u op de hoogte

Met dank aan de website www.hulpbijbrexit.nl.

Hulp nodig bij uw douanezaken? Laat ons u terugbellen!

Wij gaan uiterst zorgvuldig met uw contactgegevens om.

Zijn uw transport & logistiek up-to-date?

Doe de gratis check en ontvang een Dopper drinkfles.

Overig nieuws van MOL Logistics:

MOL Logistics draagt bij aan de Tilburgse Voedselbank

MOL Logistics draagt bij aan de Tilburgse Voedselbank

De Stichting Tilburgse Voedselbank zet zich in voor huishoudens in Tilburg en omgeving, die om wat voor reden dan ook in financiële problemen zijn gekomen en daardoor geen voedsel meer kunnen kopen. Afgelopen week bezocht Chris Goeverneur (General Manager Sales bij...

MOL Logistics behaalt ISO 13485 certificering

MOL Logistics behaalt ISO 13485 certificering

Vol trots kunnen we melden dat 2021 voor MOL Logistics uitstekend is begonnen. We hebben namelijk het ISO 13485 certificaat behaald! Deze internationale norm voor medische hulpmiddelen past helemaal binnen onze logistieke dienstverlening. Gecertificeerde fabrikanten,...

MOL Logistics steunt Stichting Hulp Hongarije en Oekraïne (SHHO)

MOL Logistics steunt Stichting Hulp Hongarije en Oekraïne (SHHO)

Via ons wegtransport netwerk helpen we onze klanten met zendingen van en naar Oost-Europa.  Door middel van groepage, volle vrachten óf met spoedtransport kunnen we deze regio goed bereiken. Echter hebben niet alle inwoners van dit gebied voldoende middelen om rond te...

Spoedtransport en toch milieubewust?

Spoedtransport en toch milieubewust?

U herkent het vast wel: een klant in Spanje die met spoed twee pallets met uw producten nodig heeft. Of reserveonderdelen die per direct naar Oost-Europa moeten. Bij MOL Logistics helpen wij u graag én vakkundig met al uw vragen over spoedtransporten. En we houden het betaalbaar met ‘one-way’ prijzen.

Alles over Brexit: hoe gaat het verder met uw UK business?

Alles over Brexit: hoe gaat het verder met uw UK business?

Sinds 31 januari 2020 is de
Brexit een feit. Per 1 januari
2021 gelden er definitief
nieuwe regels. Een gedeelte
van bedrijven die zaken doet
met het Verenigd Koninkrijk
blijkt goed op de hoogte
van de ontwikkelingen.
Niet alle bedrijven treffen
echter de benodigde
voorzorgsmaatregelen. Dit kan
vergaande gevolgen hebben.

Oversized cargo versturen?

Oversized cargo versturen?

Wist u dat onze afdeling wegtransport ook ‘Oversized Cargo’ kan vervoeren voor uw bedrijf of relatie? Dit verzorgen we voor u door geheel Europa en indien gewenst zelf verder via onze lucht- en/of zeevracht collega’s.