Afmetingen containers.

Containers, ze zijn er in diverse soorten en afmetingen. Zo zijn er verschillende containers voor bijvoorbeeld luchtvracht en zeevracht. Bent u op zoek naar container afmetingen? Weet u welke container(s) u nodig heeft voor úw specifieke zendingen, voor een bepaald aantal pallets of voor goederen met afwijkende afmetingen? Wij adviseren u graag en vakkundig welke container het beste bij uw wensen aansluit.

Wat zijn de standaardmaten en afmetingen voor containers?

Een container is een gestandaardiseerde, metalen laadkist bestemd voor het transport van goederen. Van auto’s, elektronica, bouwmaterialen, grondstoffen en chemische producten tot voedingsmiddelen en pallets met diverse goederen. Containers hebben wereldwijd dezelfde internationale standaardafmetingen en kunnen probleemloos van zeeschip naar trein, truck of binnenvaartschip worden overgeslagen.

TEU is de standaardmaat van een container en staat voor Twenty feet Equivalent Unit. Doorgaans is een container:

  • 20 voet (ongeveer 6 meter = 1 TEU);
  • 40 voet (2 TEU = 1 FEU).

FEU staat voor Fourty feet Equivalent Unit. Daarnaast bestaan er ook containers met afwijkende maten. Naast de TEU’s en FEU’s bestaan er ook verschillende typen containers. Hieronder vindt u de belangrijkste op een rij.

De standaard: dry container

Een standaard container is van staal en bedoeld voor stukgoed dat niet te lang, te breed, te hoog, te zwaar of bulkgoed is. Een standaard container noemen we ook wel ‘dry container’.

Bijzondere afmetingen: Flat Rack

Heeft u zware laad-, overhoogte- en/of overslagvracht te vervoeren? Dan zijn Flat Racks het meest geschikt. Flat Racks hebben inklapbare eindframes, sjorringen op de rails aan de onderkant en hoeksteunen waarmee de lading met banden of kettingen wordt beschermd.

Koelcontainers (reefers)

Wanneer een container temperatuurgevoelige producten vervoert, zoals voeding, films, planten of farmaceutische producten, is het van groot belang dat de producten op de juiste temperatuur blijven tijdens het transport. Dat gebeurt in zogenaamde koelcontainers (‘reefers’) die koeleenheden aan de zijkant van de container bevatten. Koude of juist warmere lucht circuleert dan constant rondom de lading. Zo is de kwaliteit van de lading gedurende de hele reis gewaarborgd.

Open top container

Deze containers hebben geen solide dak maar zijn bedekt met waterdicht zeildoek dat met touwen wordt vastgemaakt. Bovendien heeft een open top container sjorringen aan de binnenkant waardoor de lading niet gaat schuiven. Goed geschikt dus voor overhoogte- en/of lange ladingen.

Zijn uw transport & logistiek up-to-date?

Doe de gratis check en ontvang een Dopper drinkfles.