MOL Logistics Academy

Binnen transport en logistiek wordt veel vakjargon gebruikt. Als u niet dagelijks met logistiek bezig bent, kan dit verwarrend of onduidelijk zijn. Daarom hebben wij hier een pagina ingericht, waar u vaktermen kunt opzoeken en achtergrondinformatie kunt vinden.
i

Twijfel niet bij vragen

Bel ons op: 013 – 5373 373
i

Gratis transportcheck

Ontvang advies op maat

i

101 handige tools

Blijf bij met de Academy

Afmetingen containers.

Containers, ze zijn er in diverse soorten en maten. Weet u welke container(s) u nodig heeft voor úw specifieke zendingen, voor een bepaald aantal pallets of voor goederen met afwijkende afmetingen?

Volumegewicht berekenen.

Niet alleen het gewicht, ook de ruimte die een zending inneemt vormt een belangrijk onderdeel bij het bepalen van de verzendkosten. Bereken hier direct het volumegewicht en het ‘betalend’ gewicht voor uw zending.

Incoterms.

Incoterms: ze komen regelmatig voorbij bij de inkoop en verkoop van producten en goederen. Maar wat betekenen ze en waarvoor dienen ze precies? En wat zijn de Incoterms 2020?

Dieseltoeslagen & andere.

In de transportsector komen verschillende toeslagen voorbij, waaronder de dieseltoeslag. De dieselprijs wijzigt met regelmaat en vormt een niet te beïnvloeden kostenpost binnen het transport. Lees hier meer over veel voorkomende toeslagen in het transport.

Voorraadbeheer.

Voorraadbeheer omvat alles wat te maken heeft met het beheren van goederenstromen binnen uw onderneming. MOL Logistics kan u helpen met slim voorraadbeheer. Zowel voor hoge als lage omloopsnelheden, een groot of klein aantal artikelen. 

Track & Trace.

Weten waar uw goederen zich tijdens het transport bevinden is ontzettend belangrijk. Met onze speciaal ontwikkelde Track & Trace tool kunt u online uw inkomende en uitgaande wegtransport zendingen volgen en beschikt u altijd over actuele status- en orderinformatie.

Online transport boeken.

Gemak dient de mens, dus ook u als ondernemer. Door het elektronisch versturen van uw transportopdrachten vermindert u de wachttijd, terwijl wij direct met uw zending aan de slag kunnen.

Gasmetingen & ontgassen.

Om ongewenste indringers zoveel mogelijk te voorkomen, ondersteunen wij onze klanten met de zogenaamde gasmetingen en het op natuurlijke wijze of geforceerd ontgassen van hun containers. Natuurlijk veilig voor mens en milieu.

EDI.

Digitalisering blijft de wereld steeds verder veroveren. Binnen transport en logistiek heeft dit vooral impact op de wijze waarop u en uw klanten goederen bestellen en leveren. Tijd voor een nieuwe, efficiënte manier van zaken doen: Electronic Data Interchange helpt daarbij!

Links.

Als onderdeel van een logistieke wereldspeler informeren we u graag over onze collega’s wereldwijd. Hieronder kunt u links vinden naar de belangrijkste websites binnen ons netwerk.

Veelgestelde vragen.

Op deze pagina vindt u de antwoorden op vragen die wij regelmatig krijgen over onze service en dienstverlening. We helpen u graag verder met deze veelgestelde vragen!